KFC Lille nieuws
 
(laatst gewijzigd op Maandag 24/5/2021)
 
Maandag 24-05-2021
(FH)
KFC Lille meldt u met droefheid het heengaan van Marina, echtgenote van Frans D'Hondt. Marina en Frans hebben zich jaren achter de schermen van onze club met heel veel ijver ingezet als medewerkster in de kantine en afgevaardigde van diverse teams waaronder de laatste jaren de Lilse beloften. In naam van de KFC Lille community wensen wij de familie en vrienden van Marina veel sterkte bij dit verlies.


top
 
Zondag 16-05-2021
(PN)
De fusie tot KVC Lille United die vanaf het seizoen 2021-2022 een feit is, brengt ook extra inzet op meisjesvoetbal met zich mee binnen de nieuwe club.
Op 22 mei 2021 voorzien we een info moment in de kantine van FC Gierle om de missie, visie en concrete activiteiten uit de doeken te doen en om de ambassadrice voor onze meisjes binnen de club voor te stellen.
Alle jeugdspeelsters en hun ouders zijn van harte welkom!


top
 
Zondag 18-04-2021
(TB)
In afwachting van de beslissing van het overlegcomité van 21 april van Voetbal Vlaanderen, zullen de trainingen deze week nog opgeschort worden.
Voor diegene die het voorbije weekend niet op onze inschrijvingsdagen aanwezig konden zijn, kunnen donderdag aanstaande 22 april om 19u00 tot 20u30 nog langskomen om zijn/haar kledij te passen en in te schrijven . Dit vindt plaats in de kantine van KFC Lille.


top
 
Woensdag 10-03-2021
(FH)
Voetbal Vlaanderen heeft op 9 maart 2021 naar aanleiding van het Ministerieel Besluit van 7 maart 2021 nieuwe basisregels voor sportactiviteiten gepubliceerd die geldig zijn vanaf 8 maart 2021.
U vindt een overzicht van deze basisregels in het document in bijlage.


top
 
Dinsdag 16-02-2021
(FH)
KVC Lille United heeft zich met het oog op een (hopelijk normaal) seizoen 2021-2022 versterkt met de komst van Jelle Schrauwen, Elias Truyers en Glenn van Asten.
Jelle Schrauwen (1997) is een doelman die vorig seizoen de kleuren van City Pirates verdedigde. Elias Truyers (1997) is een verdedigende speler die overkomt van KVK Beringen. Glenn Van Asten (1987) ten slotte verlaat KFC Houtvenne om de Lilse rangen aan de Balsakker te versterken.
Welkom bij onze nieuwe club!


top
 
Maandag 15-02-2021
(FH)
KFC Lille neemt afscheid van Yannick De Winter en Matthias Trenson. De KFC Lille community wenst hen uitdrukkelijk te bedanken voor hun mooie bijdrage aan de club geschiedenis!


top
 
Dinsdag 26-01-2021
(FH)
De crisiscel van de KBVB, waarin alle geledingen van het Belgisch voetbal (Voetbal Vlaanderen, ACFF, Pro League en KBVB) zijn vertegenwoordigd, vergaderde opnieuw op maandag 25 januari. Tijdens deze vergadering werd de beslissing genomen om alle amateurcompetities met stijgen en dalen, voetbal en futsal, voor mannen en vrouwen, voor dit seizoen met onmiddellijke ingang stop te zetten en te annuleren. In het licht van de gezondheidsmaatregelen, met het oog op de bestrijding van Covid-19, bleek dit voor de crisicel de enige mogelijke optie te zijn. Een uitgebreide motivatie over deze beslissing en de gevolgen er van vindt u terug op de website van Voetbal Vlaanderen.


top
 
Dinsdag 19-01-2021
(FH)
Voetbal Vlaanderen heeft op zijn website een overzicht van opleidingen gepubliceerd die kunnen gevolgd worden in het voorjaar van 2021. De ideale kans om je verder te ontwikkelen binnen het voetbal gebeuren.
Meer info vindt u op de website van Voetbal Vlaanderen.


top
 
Dinsdag 12-01-2021
(FH)
Op dinsdag 12 januari kwam de Crisiscel van de KBVB samen om het verdere verloop van amateurvoetbal te bespreken. De beslissing wordt uitgesteld tot na het volgende Overlegcomité van 22 januari.
De Crisiscel van de KBVB stelt vast dat de geplande heropstart midden februari 2021 van de amateurcompetities gelet op de huidige omstandigheden en evolutie van de pandemie in het gedrang komt.
Indien de sanitaire situatie op korte termijn niet verbetert, is de kans erg groot dat er wordt afgestevend op een blanco seizoen in het amateurvoetbal. De KBVB volgt de situatie en de beslissingen van het overlegcomité in dit verband op de voet.
De crisiscel van de KBVB komt op 25 januari 2021 opnieuw samen.


top
 
Vrijdag 25-12-2020
(FH)
Het vreemde Lilse voetbaljaar 2020 is omwille van de gekende reden al even definitief voorbij. Ondertussen is het tijd om jullie als trouwe bezoekers van onze website in naam van het bestuur en het webteam van KFC Lille een prettig en feestelijk eindejaar te wensen.
Een moment om even terug te blikken op wat was, een periode om even de batterijen volledig terug op te laden en dan samen op weg naar een hopelijk normaler, sportief maar vooral gezond 2021!


top
 
Woensdag 23-12-2020
(FH)
Gezien de beslissing om enkel de heenronde af te werken bij competities met stijgen en dalen, en een nieuwe kalender voor de jeugd te voorzien, deelt Voetbal Vlaanderen nu mee dat alle kalenders met uitzondering van het indoorvoetbal online te raadplegen zijn op hun website en via de BBF app.
Volg de link hiernaast voor meer informatie.


top
 
Maandag 07-12-2020
(PN)
De crisiscel van de KBVB die alle geledingen van het voetbal vertegenwoordigt (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en Pro League), is vandaag, 7 december 2020 opnieuw samengekomen en heeft vastgesteld dat het afwerken van de competitie onder de oorspronkelijke competitieformats onmogelijk is geworden. Bijgevolg werden unaniem de volgende beslissingen genomen voor het amateurvoetbal (veldvoetbal).

  • Beslissing om de lopende competities in alle afdelingen van het amateurvoetbal (eerste ploegen heren en vrouwen) af te werken op basis van de “heenrondes” (zijnde de helft van de oorspronkelijke competitie en kalender waarbij elke ploeg één keer tegen elke tegenstander uit de reeks speelt).
  • Deze competitie zal leiden tot een eindrangschikking met de normale gevolgen: een kampioen, stijgers, en dalers.
  • De heropstart voor de seniorencompetitie is voorzien in het weekend van 13 februari 2021 en deze in het jeugdvoetbal in het weekend van 6 februari 2021.
  • Alle eerder uitgestelde wedstrijden worden nog gespeeld.

Deze beslissingen drongen zich op na de verlenging van de huidige COVID-maatregelen voor de sport tot 15 januari 2021 waardoor het amateurvoetbal meer dan 3 maanden volledig zal hebben stilgelegen. Deze beslissingen zijn onder voorbehoud van een mogelijke heropstart van de collectieve trainingen vanaf 16 januari 2021.


top
 
Dinsdag 01-12-2020
(PN)
Na overleg met de gemeente, trainers en afgevaardigden heeft het jeugdbestuur van JOV Lille besloten om dit kalenderjaar nog niet terug te starten met de trainingen. Meer info vindt u op www.jovl.be.


top
 
Donderdag 12-11-2020
(PN)
Het bestuur van KFC Lille heeft beslist dat alle trainingen geannuleerd blijven tot 1 jan 2021. We volgen de situatie verder op en komen ten gepaste tijde met nieuws over een eventuele heropstart.


top
 
Donderdag 12-11-2020
(FH)
Het is hartverwarmend om vast te stellen hoe groot het succes is van onze inzamelactie van oude voetbalkledij voor de strijd die onze ziekenhuizen voeren tegen Covid! De aandacht die deze actie in de pers (radio 2, RTV, Gazet van Antwerpen en andere kranten) gehad heeft, zal daar uiteraard niet vreemd aan zijn. Bij deze dan ook alvast een hartelijk dank je wel aan iedereen die zijn schouders onder dit initiatief gezet heeft en kleding geschonken heeft! Uw bijdrage is trouwens nog altijd welkom bij voorzitter Jef Proost (Jepro - Wechelsebaan 50 - 2275 Lille) want de strijd is jammer genoeg nog lang niet gestreden.
Hou het veilig!


top
 
Zaterdag 31-10-2020
(CP)
KFC Lille kreeg recent een vraag van het ziekenhuis om oude voetbalshorts en voetbalshirts te verkrijgen. Deze kledingstukken kunnen perfect dienen als onderkleding onder Tyvek pakken die gedragen worden tijdens de verzorging van Covid Patienten. Graag zouden wij onze leden dan ook willen oproepen om zoveel mogelijk van deze niet meer gebruikte kledingstukken te verzamelen en ze binnen te brengen bij voorzitter Jef Proost (Jepro - Wechelsebaan 50 - 2275 Lille).
Alvast bedankt!


top
 
Woensdag 21-10-2020
(FH)
De fusieplannen tussen KFC Lille en VC Poederlee zijn concreet vorm aan het krijgen. Doel is om in het seizoen 2021-2022 te fusioneren tot KVC Lille United. KVC Lille United wil haar toekomst uitbouwen op de voetbalterreinen aan de Heggelaan in Poederlee. KFC Lille is met de gemeente tot een overeenkomst gekomen over het verlaten van de gemeentelijke terreinen aan Balsakker in Lille op het einde van het voetbalseizoen 2021-2022.
U vindt verdere details in het persbericht in bijlage dat werd onderschreven door vertegenwoordigers van de gemeente Lille, KFC Lille en VC Poederlee.


top
 
Vrijdag 16-10-2020
(JP)
Naar aanleiding van de meest recente maatregelen die Voetbal Vlaanderen en de Belgische Regering hebben genomen omtrent de Coronacrisis, heeft het bestuur van KFC Lille volgende zaken beslist:
  • Alle trainingen voor de eerste ploeg , Regionale Reserven, Gewestelijke reserven en U21 worden onmiddellijk stilgelegd en uitgesteld tot latere datum.
  • Er wordt eveneens voorlopig ook verbod opgelegd tot het spelen van vriendschappelijke wedstrijden.
  • Wat betreft de trainingen van de jeugd (u6 tot u17) blijven de kleedkamers gesloten en kan er dus ook niet gedoucht worden. De spelers komen slechts 5 minuten voor aanvang van de training toe in trainingskledij en keren na de training onmiddellijk huiswaarts.
  • Wat de thuiswedstrijden van de jeugdploegen betreft zullen de kleedkamers enkel gedurende een tiental minuten  ter beschikking gesteld worden om zich om te kleden. Er kan in geen enkel geval gedoucht worden. Afgevaardigden en trainers kijken hierop toe.
  • De toeschouwers zijn verplicht de nodige 1,5 meter afstand te bewaren en ook het dragen van een mondmasker is verplicht.
  • De club vraagt eveneens respect te tonen in verband met uw aanwezigheid in de kantine en de veiligheidsregels die hier van toepassing zijn strikt na te leven. Respecteer de afstand en de schikking van de tafels van vier en verplaats geen stoelen of tafels.

Het bestuur van KFC Lille dankt u om deze richtlijnen ter harte te nemen.


top
 
Maandag 12-10-2020
twitter.com/kfclille

De Lilse beloften treden op dinsdag 13 oktober 2020 aan in een oefenduel bij Lyra-Lierse. De aftrap van deze wedstrijd is voorzien om 19u.


Meer Tweets? Klik hier

top
 
Maandag 12-10-2020
(FH)
Vanaf woensdag 14 oktober geldt in de sportwereld code oranje. Concreet wil dit zeggen dat indoorsportactiviteiten waarbij geen 1.5 meter afstand bewaard kan worden voor iedereen boven 12 jaar tijdelijk verboden zijn. Kleedkamers sluiten, behalve in zwembaden. Dat heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts vandaag beslist.
Meer info vindt u bijvoorbeeld op de site van sporza.


top
 
Zondag 11-10-2020
twitter.com/kfclille

Het Eerste Elftal sleept bij KVK Wellen in de slotminuten een punt uit de brand via een doelpunt van Gerritsen: We klokken na 90 minuten af op 1-1.


Meer Tweets? Klik hier

top
 
Zaterdag 10-10-2020
(FH)
De Lilse U21 kregen dit weekend de derby tegen de buren uit Wechelderzande voorgeschoteld. In een zeer evenwichtige eerste helft vielen er nauwelijks kansen te noteren en kwam er veel middenveldspel aan te pas. Het leek toen al vast te staan dat het team dat het eerst zou scoren de overwinning zou binnen halen.
Zo geschiedde ook in de tweede helft: Terwijl Geel-Zwart zeker het meest verzorgde voetbal op de mat probeerde te leggen en goed de combinatie bleef zoeken, was het Wechelderzande dat de score wist te openen na een voorafgaand foutje in het Lilse elftal. Lille bleef wel proberen om de bordjes terug gelijk te hangen, maar in de zone van de waarheid ontbrak de nodige vuurkracht. Toen even later een vrije trap gedragen door de wind via de onderkant van de lat binnen ging, leek de Lilse veer gebroken en in zo liepen de bezoekers in het laatste kwart wedstrijd nog uit tot 0-4. Overdreven cijfers die de waardeverhoudingen op het veld niet correct weerspiegelden.


top
 
Zondag 04-10-2020
(FH)
Het Eerste Elftal kan na de derby tegen KFC Turnhout spreken van een geslaagde seizoenstart. Net zoals in de openingswedstrijd tegen Weerstand Koersel schoot Geel-Zwart uitstekend uit de startblokken en na 4 minuten was de 1-0 al een feit via Van De Vreede. Lille was heer en meester en halfweg de eerste helft werd dat overwicht verder verzilverd via Gerritsen. Vijf minuten voor rust was het Van De Vreede die met zijn tweede van de avond voor een geruststellende 3-0 zorgde.
Na de koffie bracht Turnhout Johnson in de ploeg en meteen begon het bij de bezoekers beter te draaien. Lille leunde achterover en de bezoekers zorgden voor de nodige druk zonder al te groot gevaar te creëren. Marien had trouwens nog de 4-0 aan de voet maar zag zijn poging op het doelhout stranden, waarna ook Turnhout prompt de lat trof. De 3-1 kwam er toch toen de bal op de stip ging en Wils scoorde. Geerts zorgde met nog 20 minuten op de klok zelfs voor de 3-2 en toen begon het er even link uit te zien voor Lille. Gerritsen nam vijf minuten later echter alle twijfel weg en zorgde er met zijn tweede van de avond voor dat de boeken van de Binken definitief dicht gingen: 4-2!
Geel-Zwart boekt zo een geslaagde 6 op 9 en heeft bovendien de wetenschap dat het er in Nijlen ook anders had kunnen aan toe gaan. Volgende zaterdag trekt Lille naar Wellen dat uit zijn 3 eerste wedstrijden 2 punten wist te puren (draws tegen Zwarte Leeuw en de Kempen en verlies bij Witgoor Dessel).


top
 
Zaterdag 03-10-2020
(FH)
De Gewestelijke Reserven begonnen aardig aan de wedstrijd tegen Retie en leken de teugels in handen te hebben maar de bezoekers toonden zich meesters in efficiëntie. Zo gaf de Lilse verdediging op het kwartier iets te veel vrijgeleide aan de rood-gelen en de 0-1 was een feit. Nog geen minuut later zette de geslepen Dijckmans met een subtiele deviatie van de bal na een vrije trap de 0-2 op het bord. Onze jongens lieten zich daar echter niet door van de wijs brengen en namen het heft terug resoluut in handen: Vissers, Willems en Vekemans zetten doelman Van Steenbergen meteen een aantal keer stevig aan het werk maar het was wachten tot de onvermijdelijke Vanhees zijn hoofd een keer stevig tegen de bal kon plaatsen op een prima aangesneden hoekschop van Willems om de 1-2 te vieren. Diezelfde Vanhees werd even later in de 16 tegen de grond geduwd en de scheidsrechter van dienst wees resoluut naar de stip: Vissers liet zich niet van de wijs brengen door het protest van de bezoekers en bracht de bordjes verdiend in evenwicht (2-2).
Lille trok het laken helemaal naar zich toe in de tweede helft: Op een Lilse vrije trap sommeerde doelman Van Steenbergen luidkeels zijn verdediging de bal te laten en zo viel die pardoes in de voeten van de vrijstaande Van Tichelt die in een interview achteraf zijn doelpunt als “magnifiek” bestempelde. Retie reageerde met een huizenhoge kopkans voor Dijckmans die gelukkig gemist werd. Een kwartier voor tijd omspeelde Vekemans mooi zijn man op de rechterflank om de bal vervolgens met rechts (jawel, beste lezers, met rechts!) in doel te schuiven (4-2). Op aangeven van Maes pakte Breugelmans J. vervolgens nog uit met een indrukwekkende infiltratie en dito doelpunt (5-2) waarna zijn broer Breugelmans T. een derde treffer van de bezoekers met een knappe reflex wist te verhinderen.
Verdiende overwinning dus voor onze geelhemden die een 0-2 achterstand wisten om te ombuigen in overtuigende 5-2 eindstand en daarmee voor een 7 op 9 zorgen in de laatste 3 wedstrijden. De toekomst van de herboren Gewestelijke Reserven ziet er rooskleurig uit!


top
 
Dinsdag 29-09-2020
twitter.com/kfclille

Tickets voor de wedstrijd van het Eerste Elftal tegen Turnhout van aanstaande zaterdag zijn enkel verkrijgbaar op de dag van de wedstrijd zelf. De loketten aan de Balsakker zijn open vanaf 18.30 uur. Er is geen online of voorverkoop voorzien.


Meer Tweets? Klik hier

top
 
Zondag 27-09-2020
twitter.com/kfclille

Nijlen moet het ruime tijd met 10 man zien te klaren na twee maal geel, maar trekt toch aan het langste eind tegen het Eerste Elftal: 2-1. Winnende treffer valt in de slotminuut.


Meer Tweets? Klik hier

top
 
Zaterdag 26-09-2020
(FH)
De Lilse Reserven hadden al hun wissels al opgebruikt nog voor de wedstrijd goed en wel afgetrapt was en keken bovendien al vrij vroeg tegen een 2-0 achterstand aan op het veld van Merksplas. Veel hoop bleef er dus na een kwartier niet over bij de opgekomen Lilse supporters op puntengewin, maar Geel-Zwart slaagde er toch in zich terug in de wedstrijd te knokken. Zo wist een goed opzittende Willems de bal te veroveren van een pruttelende verdediging en de 2-1 was een feit. Op het half uur hingen de bordjes helemaal terug in evenwicht: Een vrije trap belandde bij de tweede paal voor de voeten van Vanhees en die haalde vakkundig de trekker over: 2-2, meteen ook de ruststand.
In de tweede helft probeerde de thuisploeg in zijn zoektocht naar de overwinning de nodige druk te ontwikkelen, maar de Lilse verdediging onder leiding van kapitein Van Tichelt gaf nauwelijks een krimp. Opnieuw goed opzitten en dito balrecuperatie van uitblinker Willems stelde de vinnige Lilse middenvelder in staat het leer tot bij Breugelmans te duwen die voor open doelmond niet miste (2-3). Met nog 20 minuten op de klok nam de verbetenheid toe om die voorsprong niet meer uit handen te geven en Knaepkens had in het slot de mogelijkheid om de overwinning definitief te maken. Doelman De Bie wist het schot van de Lilse aanvaller echter te weren en bij de daaropvolgende counter hing de bal na een voorzet van op rechts stevig in de netten en stond het in plaats van 2-4 plots 3-3. Doelman De Backer zorgde met een voetveeg in de slotminuten van de wedstrijd er nog voor dat het verdiende punt niet meer in gevaar kwam.
Verdiend gelijkspel na een spannende wedstrijd.


top
 
Maandag 21-09-2020
(FH)
Het Eerste Elftal heeft zijn rentree in de Nationale Voetbalreeksen alles behalve gemist! Geel-Zwart legde een geweldig eerste half uur op de mat en het was Marien die met een te centraal schot voor het eerste gevaar zorgde. Koersel bokste meteen ook een aanval in elkaar (de bezoekers claimden bij hun kans dat de bal over de lijn zou zijn), maar daarna was het al Lille wat de klok sloeg. Nog voor het kwartier werd een mooie Lilse aanval door Gerritsen netjes tegen de netten gejast (1-0), terwijl Petersen meteen daarna met een prachtige tackle een potentieel doelrijpe kans van de bezoekers verhinderde. Marien mocht vervolgens opnieuw aanleggen en mikte het leer enig mooi in de kruising (2-0). Lille bleef de wet dicteren en nadat een schot van Delen gepareerd werd, ging de aanval vrolijk verder en kon Brouwers halfweg de eerste helft de score op 3-0 brengen. Het tempo zakte bij die grote voorsprong wat en 5 minuten voor rust sloeg Koersel randje buitenspel dan toch toe via Verbeeck. Lille claimde vervolgens op zijn beurt bij de daaropvolgende kans dat de bal over de doellijn zou gegaan zijn maar met 3-1 gingen we rusten.
Na een fase die op de tribunes als “getaffel” bestempeld werd, sloeg Verbeeck meteen na rust opnieuw toe (3-2) en Geel-Zwart leek even te panikeren door de gretigheid van de bezoekers. Halfweg de tweede helft werd de voorsprong echter opnieuw uitgebouwd: Een poging van Gerritsen werd geweerd, maar Marien was er als de kippen bij om de 4-2 in doel te schuiven. Lille had zijn ritme nu terug te pakken en vanaf dan ging het vlot verder naar 7-2. Na een splijtende Lilse aanval bediende Marien Brouwers die ook zijn tweede van de avond wist te markeren (5-2). Tot overmaat van ramp voor de bezoekers ging de bal tien minuten voor tijd nog (terecht) op de stip na een haakfout en dat was een kolfje naar de hand van Delen (6-2). De ingevallen Van de Vreede zorgde tot slot voor de niet eens overdreven 7-2 eindcijfers.
Een klinkende, welverdiende zege dus waarmee Lille meteen zijn visite kaartje afgeeft na een boeiende wedstrijd!


top
 
Zaterdag 19-09-2020
(FH)
Rode lantaarn Beekhoek opende enthousiast aan de Balsakker tegen de Gewestelijke Reserven en zorgde aanvankelijk voor het meeste gevaar. De groenhemden zagen zich met een vroege voorsprong beloond voor hun sterke start (0-1). Het duurde even voor Lille het ritme van de wedstrijd oppikte, maar geel-zwart nam gaandeweg wel het commando over in die eerste helft. Kapitein Vissers zorgde op aangeven van Vanhees voor de gelijkmaker (1-1) en toverde niet veel later ook de 2-1 uit zijn sloffen. Lille creëerde verder nog heel wat kansen en toen Henderieckx een fraaie 1-2 opzette met Vissers zorgde de Lilse youngster voor een verdiende 3-1 voorsprong bij de rust.
Na de koffie wist Lille zijn voorsprong snel uit te bouwen: Sas stuurde Verhestraeten in het straatje en de Lilse middenvelder kapte zich mooi vrij en werkte al even mooi af (4-1). Beekhoek gaf zich niet gewonnen, wist tegen te prikken (4-2) en leek daar even moed uit te putten. Maar dat was zonder Vanhees gerekend, die een schijnbaar verloren bal in de 16 van de tegenstander knap recupereerde, vervolgens Vissers bediende die op zijn beurt Breugelmans in stelling bracht en zo stond het 5-2 en gingen de boeken definitief toe. Verdere animo ontstond in de vorm van Verhestraeten die een vrije trap nog op de doelpaal mikte en ook doelman Van Rooy zorgde nog voor spektakel door 2 aanvallers netjes te dribbelen (de derde was er wel te veel aan waardoor het ei zo na nog gevaar opleverde). Het veranderde allemaal niks meer aan het eindresultaat: onze geelhemden pronkten na afloop met een verdiende 5-2 overwinning en rijven zo de eerste punten van de prille competitie binnen.


top
 
Zaterdag 19-09-2020
(FH)
Trainer Kris De Backer blikt op zaterdag 19 september in Gazet Van Antwerpen vooruit op de komende competitie. Geel-Zwart staat daarin voor een zware start met achtereenvolgens wedstrijden tegen Koersel, Nijlen en Turnhout maar de Lilse trainer heeft het volste vertrouwen in zijn spelersgroep en gelooft dat Lille klaar is voor de competitie.


top
 
Donderdag 17-09-2020
(JP)
Graag vragen we uw aandacht voor gewijzigde richtlijnen in verband met SARS-CoV-2.
Tot nader order kunnen voor de trainingen van alle ploegen van U6 tot en met U21 douches en kleedkamers niet meer gebruikt worden. Spelers worden pas verwacht 5 minuten voor het begin van de training in hun trainingskledij en brengen hun eigen drinkbus mee. Na het einde van elke training begeeft elke speler zich onmiddellijk huiswaarts.
Voor wedstrijden blijven de kleedkamers en douches voolopig ter beschikking, maar iedere trainer en afgevaardigde kijkt toe op de reglementering en voorschriften wat betreft het gebruik hiervan. Ook bij thuiswedstrijden en wedstrijden op verplaatsing zorgt elke speler voor zijn eigen drank.


top
 
Donderdag 17-09-2020
(PN)
Mutualiteiten zoals de CM voorzien in een gedeeltelijke terugbetaling van het inschrijvingsgeld van een sportclub. In de rubriek praktische info op onze website vindt u alvast een blanco formulier. U kan dit invullen en laten ondertekenen door het bestuur van de club om het vervolgens bij de mutualiteit in te dienen.


top
 
Woensdag 16-09-2020
(FH)
Het Eerste Elftal en de Beloften van KFC Lille openen op hun beurt volgend weekend de competitie. De Beloften trekken op vrijdag 18 september naar Weerstand Koersel (aftrap om 20:00).
's Anderendaags staat aan de Lilse Balsakker de omgekeerde affiche op het programma voor het Eerste Elftal: Ook hier wordt afgetrapt om 20:00!
Supporters op post!


top
 
Zondag 06-09-2020
(FH)
Racing Mechelen en het Eerste Elftal hebben in de tweede ronde van de Crocky Cup een ware spektakelmatch geserveerd. Met een vooroorlogse 5-4 trokken de Maneblussers het laken uiteindelijk naar zich toe.
Groen-Wit kwam binnen de 5 minuten op voorsprong via Weuts maar Van de Vreede kon binnen de 2 minuten op aangeven van Flebus zijn tegenstander uitkappen en de bal in de winkelhaak jassen (1-1). In een boeiende eerste helft golfde het spel goed op en neer en opnieuw Van de Vreede bracht een kleine tien minuten voor rust de stand op 1-2. Met een pegel vanop 30 meter zorgde Van Der Zyp dat de bordjes halfweg toch terug in evenwicht hingen (2-2).
Na de koffie kwam de thuisploeg helemaal onder stoom en Weuts kopte op hoekschop zijn tweede van de avond in doel (3-2). Doncos leek op het uur de Lilse boeken helemaal dicht te doen en scoorde op aangeven van Heyvaert de 4-2. Geel-Zwart vocht echter terug en binnen de 5 minuten werd Gerritsen vrij gespeeld: de Lilse aanvaller werkte in zijn rustige stijl beheerst af (4-3). Carrez besloot 5 minuten in navolging van Van Der Zyp ook een keertje uit te halen en De Winter had geen verhaal tegen de harde knal (5-3). Met nog een kwartier op de klok bracht opnieuw Gerritsen Geel-Zwart terug in de wedstrijd door een strafschop om te zetten (5-4). Verdere pogingen om alsnog langszij te komen liepen op niets uit terwijl Racing niet meer profiteerde van de ruimte die zo ontstond.
Het Lilse bekeravontuur eindigt dus hier met opgeheven hoofd en de focus kan nu volledig op de komende competitie gericht worden. In die competitie kunnen we alvast uitkijken naar 21 november want dan trekt Geel-Zwart opnieuw naar het Oscar Vankesbeeckstadion.


top
 
Zaterdag 05-09-2020
(FH)
De gewestelijke reserven hebben vanmiddag aan de Balsakker de competitie 2020/2021 op gang getrapt. Onze zwarthemden kenden tegen de bezoekers van Witgoor Dessel een goede start en via Vekemans en Breugelmans stond na een half uur voetbal een verdiende 2-0 voorsprong op het bord. Vlak voor rust wisten de bezoekers te milderen vanop de penalty stip na een haakfout in de 16 en dat gaf de mannen van Dessel moed want ze trokken in de 2de helft het laken helemaal naar zich toe. Met een knap afstandsschot wisten ze de bordjes in evenwicht te hangen en op het uur was de 2-3 een feit. Lille leek niet meteen bij machte om aan die situatie nog iets te veranderen, al strandde een mogelijke gelijkmaker even voor affluiten nog op de paal.


top
 
Zaterdag 05-09-2020
twitter.com/kfclille

Opgelet! Supporters van KFC Lille die de wedstrijd in @krcmechelen willen bijhouden, dienen zich via de Schorsmolenstraat aan te melden in het stadion!


Meer Tweets? Klik hier

top
 
Vrijdag 04-09-2020
(FH)
In de tweede ronde van de Crocky Cup staat het Eerste Elftal dit weekend voor een interessant duel bij reeksgenoot Racing Mechelen, dat zich vorig jaar tot vice kampioen kroonde in eerste provinciale en zo samen met onze kampioenploeg promoveerde naar derde afdeling Voetbal Vlaanderen. De aftrap van die wedstrijd wordt op zaterdag 5 september gegeven om 20u00 in het Oscar Vankesbeeckstadion in Mechelen.
We wensen onze jongens alvast veel succes!


top
 
Donderdag 03-09-2020
(FH)
We noteerden een doelpuntenfestival in het oefenduel van de Lilse Beloften bij Wechelderzande: Geel-Zwart beet wel in het stof maar toonde toch wilskracht in de 2de helft met een goede poging tot een come back. We klokten af op een 5-3 eindstand.
Eerder deze week kwam het Eerste Elftal tot 2 keer toe op voorsprong in een oefenpot tegen Ternesse waarbij Marien en Delen voor de doelpunten zorgden. Uiteindelijk stond er een 2-2 eindstand op het bord in wat als een interessant oefenduel met veel wissels kon bestempeld worden.


top
 
Maandag 31-08-2020
(FH)
Het eerste elftal heeft zonder al te veel noemenswaardige problemen zijn eerste opdracht van het nieuwe seizoen tot een goed einde gebracht. In de eerste ronde van de Crocky Cup kende Geel-Zwart niet al te veel moeite met de bezoekers van KFC Helson Helchteren. In een match die voorzichtig en met veel middenveld spel begon, trok Lille het laken naar zich toe en hield het de wedstrijd van het begin tot het einde onder controle. Flebus kende de beste mogelijkheid om de score te openen maar een sterke bezoekende doelman Swinnen en het doelhout zorgden dat bij rust nog steeds de brilscore op het bord stond.
Na de koffie veranderde het spelbeeld niet echt, al noteerden we links en rechts nog wel wat slordigheden, iets wat misschien wel normaal is in een eerste duel van een nieuw seizoen. Het was uiteindelijk Gerritsen die in het vierde kwart wedstrijd zijn rekening wist te openen en met 2 treffers de Lilse zege veilig stelde.
Lille bekert dus verder en staat nu voor een interessant duel bij reeksgenoot Racing Mechelen, dat zich vorig jaar tot vice kampioen kroonde in eerste provinciale en zo samen met onze kampioenploeg promoveerde naar derde afdeling Voetbal Vlaanderen. De aftrap van die wedstrijd wordt aanstaande zaterdag 5 september gegeven om 20u00 in het Oscar Vankesbeeckstadion in Mechelen. Ter voorbereiding staat er aanstaande woensdag 2 september op de Lilse Balsakker nog een oefenduel tegen Ternesse VV op het programma.


top
 
Zaterdag 29-08-2020
(FH)
Het is al even geleden, maar zondag 30 augustus is het eindelijk zo ver: Het Eerste Elftal zal sinds maart voor de eerste keer terug een wedstrijd met inzet spelen. Tegenstander van dienst is het Limburgse Helson Helchteren dat op bezoek komt in de eerste ronde van de Beker Van België.
In Gazet Van Antwerpen sprak trainer Kris De Backer alvast het nodige vertrouwen uit voor dit duel met deze ambitieuze en sterke tegenstander. De Lilse coach hield een goed gevoel over aan de voorbereiding van zijn ploeg en hoopt zondag dan ook op de zege.
Supporters op post om 18u00 aan de Lilse Balsakker!


top
 
Vrijdag 28-08-2020
(FH)
De Lilse Nationale Reserven hebben het in een oefenduel bij Pulderbos met 1-2 gehaald van de thuisploeg. Het openingsdoelpunt viel toen Ekow goed druk op de doelman wist te zetten en het balverlies vervolgens kon afstraffen. Na rust loonde goed doorzetten van Vermunicht en opnieuw Ekow kon de 0-2 op het bord zetten. De thuisploeg milderde in de slotminuut na een hoekschop en bijhorend geharrewar voor het Lilse doel en zo werd er afgeklokt bij 1-2.
Puik werk van de Lilse youngsters!


top
 
Zondag 23-08-2020
(FH)
We publiceerden zonet het volledige speelschema van het Eerste Elftal, de Nationale Reserven en de Gewestelijke Reserven van KFC Lille voor de competitie 2020/2021 op onze website. Ook onze elektronische agenda’s zijn allemaal up to date gebracht zijn: Op die manier biedt KFC Lille u de mogelijkheid om ook in het seizoen 2020/2021 alle competitie wedstrijden van onze senioren ploegen te koppelen in uw Elektronische Agenda op PC, smartphone of tablet. Via het elektronische agenda menu aan de linkerkant vindt u de Agenda Bestanden (iCalendar Formaat) voor elke ploeg. Meer uitleg over hoe u deze bestanden precies linkt of synchroniseert met uw agenda vindt u vast wel op het wereld wijde web.


top
 
Zaterdag 22-08-2020
(FH)
Op zaterdag 22/08 werkten de Lilse beloften en het Eerste Elftal beiden een oefenduel af. Onze Lilse youngsters trokken naar Heultje en wisten de thuisploeg te kloppen met 1-3. Het Eerste Elftal wist op zijn beurt al voor de rust de zege binnen te rijven bij Oevel via een hattrick van Delen en een strafschopdoelpunt van Marien (0-4). Fijne resultaten maar uiteraard gaat het nu nog niet echt om de knikkers.


top
 
Vrijdag 21-08-2020
(FH)
Er deden zich recent nog wat verschuivingen voor in de nationale reeksen, omdat er uiteindelijk beslist werd om in 1e nationale met 18 ploegen aan te treden. Een gevolg voor de reeks van KFC Lille is dat Eppegem een reeksje hoger aan de competitie zal beginnen en dat gouwgenoot Nijlen volgend seizoen ook zijn opwachting maakt in 3de afdeling VV B.
De reeks zal dus bevolkt worden door Beringen, Berlaar-Heikant , Betekom, De Kempen, Diest , Eendracht Termien, Esperanza Pelt , Nijlen, Racing Mechelen, Sint-Lenaarts, Turnhout, Weerstand Koersel, Wellen, Witgoor Dessel, Zwarte Leeuw en ons eigen KFC Lille.
De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen vindt normaal gezien plaats op zaterdag 19 september. Geel-Zwart ontvangt dan de roodhemden van K.VV.Weerstand Koersel.


top
 
Dinsdag 04-08-2020
(JP)
Voor de spelers van alle seniors elftallen (1ste Ploeg, Reserven en U21) zijn alle trainingen opgeschort tot en met 25 augustus 2020. Tevens mogen geen officiele wedstrijden, beker wedstrijden of vriendschappelijke wedstrijden gespeeld worden tot en met 25 augustus 2020. Dit naar aanleiding van de opgelegde Covid-19 maatregelen.


top
 
Zondag 02-08-2020
(FH)
SARS-CoV-2 blijft ons aller leven beheersen en dat heeft uiteraard ook zijn gevolgen voor hoe wij onze favoriete sport in de KFC Lille en JOV Lille community beleven. Het jeugdbestuur en de trainers van KFC Lille en JOV Lille hebben een lijst maatregelen getroffen die ons moeten helpen om op een veilige en gezonde manier te kunnen trainen. Gelieve deze regels grondig door te nemen en er in de komende weken en maanden grondig rekening mee te houden. Wij danken u voor uw begrip.
Samen erdoor!


top
 
Dinsdag 28-07-2020
(FH)
Voetbal Vlaanderen heeft beslist dat alle regionale wedstrijden in het veldvoetbal, minivoetbal en futsal niet mogen doorgaan tot en met 25 augustus. In de provincie Antwerpen mag ook niet getraind worden.
Het verbod van Voetbal Vlaanderen is niet alleen van toepassing op wedstrijden bij volwassen, ook U19- en U21-wedstrijden mogen niet gespeeld worden in Vlaanderen. Dat wil dus zeggen dat heel wat bekerwedstrijden, die normaal gezien al komend weekend zouden gespeeld worden, niet kunnen doorgaan. Dat is ook door de KBVB bevestigd ondertussen. Bij de mannen gaat het om de eerste 5 speeldagen, bij de vrouwen om de eerste 3.
Jeugdploegen mogen wel nog vriendschappelijke wedstrijden spelen tot en met de U17. Enkel de ouders van de spelers zijn toegelaten als toeschouwers. Toernooien zijn wel verboden.
Door deze maatregelen is uitstel van de competities voor heel Vlaanderen waarschijnlijk.
Last but not least: In de provincie Antwerpen mag er van de provincie niet getraind worden.


top
 
Zondag 26-07-2020
(FH)
De Lilse beloften en Herenthout hebben elkaar in evenwicht gehouden in een oefenduel na een mooie comeback van de Lilse Youngsters: 3-3. Raeymaekers, Gyimah en Bruynkens bedienden het Lilse kanon!


top
 
Vrijdag 24-07-2020
(FH)
Onze Lilse beloften spelen een oefenwedstrijd tegen Herenthout op zaterdag 25/07 om 18u aan de Balsakker.
Supporters op post, maar hou het veilig!


top
 
Zaterdag 18-07-2020
(FH)
De Lilse beloften hebben aan het langste eind getrokken in een oefenduel tegen Gierle en klokten af op een 1-2 winst. Ze sloten zo een fijn teambuildings event mooi af.


top
 
Donderdag 09-07-2020
(FH)
Als kampioen in Eerste Provinciale Antwerpen in het seizoen 2019-2020 treedt het Eerste Elftal volgend seizoen aan in de herdoopte reeks 3e AFDELING VV - B.
In deze interessante reeks treft Geel-Zwart volgende tegenstanders:

Eendracht Termien - Esperanza Pelt - FC Berlaar-Heikant - FC De Kempen - Racing Mechelen - KAC Betekom - KFC Diest - KFC Eppegem - KFC Sint Lenaarts - KFC Turnhout - KFC Witgoor Sport - KFC Zwarte Leeuw - KVK Beringen - KVK Wellen - KVV Weerstand Koersel

KFC Lille opent de debatten in een kempense derby op zaterdag 5 september op het veld van Witgoor Dessel.


top
 
Woensdag 01-07-2020
(FH)
KFC Lille neemt met droefheid in het hart veel te vroeg afscheid van Kris Van Leuven, papa van belofte Frederik Van Leuven. De KFC Lille community wenst Kris te bedanken voor zijn jarenlange inzet als afgevaardigde van verschillende van onze jeugdploegen en verliest met Kris één van zijn trouwste supporters. We wensen het gezin, de familie en de vele vrienden van Kris veel sterkte bij dit afscheid.


top
 
Maandag 29-06-2020
(FH)
De voorbereidingen op het seizoen 2020-2021 zijn volop bezig: De trainers van Jeugd Opleiding Verenigd Lille (JOVL) zijn druk in de weer om de nodige trainingsschema's voor de komende zomermaanden op te stellen om tip top in vorm aan het nieuwe seizoen te kunnen beginnen.Op de website van JOV Lille vinden jullie alvast een overzicht van wanneer elk team er terug invliegt. Nog even geduld en aftellen maar!


top
 
Maandag 25-05-2020
(FH)
Met droefheid neemt KFC Lille akte van het heengaan van de Heer Eddy Buersens, een van onze trouwe kantine medewerkers die zich jarenlang met hart en ziel heeft ingezet voor onze club, waarvoor wij hem zeer dankbaar zijn. Wij wensen de familie en vrienden van Eddy veel sterkte bij dit verlies.


top
 
Vrijdag 17-04-2020
(FH)
Het is ondertussen meer dan een maand geleden dat de wereldgezondheidscrisis ook in ons land toesloeg en onder andere een abrupt einde maakte aan het uitoefenen van onze favoriete sport. Wanneer en hoe aan deze situatie een einde zal komen is voorlopig koffiedik kijken. Feit is wel dat we allen samen de gedeelde verantwoordelijkheid hebben om dit virus te bestrijden door de richtlijnen van de overheid goed te volgen. KFC Lille wenst al zijn leden en sympathisanten alvast veel positief doorzettingsvermogen en hoopt dat iedereen samen met zijn familie en vrienden in goede gezondheid deze periode mag doorkomen.
Stay safe!


top
 
Donderdag 16-04-2020
(FH)
KFC Lille meldt u met droefheid het heengaan van de Heer Antoine Knaepkens. "Toin" heeft zich jaren achter de schermen ingezet als medewerker in de kantine en als terreinverzorger en toonde zich altijd bereid om allerhande klusjes mee te helpen opknappen in onze club. In naam van de KFC Lille community wensen wij de familie en vrienden van Toin veel sterkte bij dit verlies.


top
 
Zondag 12-04-2020
(FH)
Vanuit Voetbal Vlaanderen wordt elke club die op provinciaal niveau wil spelen, elke 3 jaar onderworpen aan een zeer uitgebreide audit door Doublepass. Die procedure neemt alle facetten van de club nauwgezet onder de loep, met de bedoeling de jeugdopleiding aan een aantal objectieve parameters af te toetsen. In december, januari en februari spendeerde ons auditteam heel wat uren om dat traject te doorlopen. De auditeur was kritisch op sommige punten maar zeker ook heel positief over heel veel andere onderwerpen, voldoende om een gunstig eindresultaat te verkrijgen.
De toekenning van een provinciale jeugdlicentie door Voetbal Vlaanderen is dus een feit. Zo kunnen we ook in het seizoen 2020-2021 weer van provinciaal voetbal genieten.
Meer info vindt u in de bijlage.


top
 
Vrijdag 27-03-2020
(FH)
De corona crisiscel, waarin alle entiteiten van ons Belgisch voetbal vertegenwoordigd zijn (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en Pro League) kwam op 27 maart virtueel samen om het verdere verloop van de competities te bespreken.
De crisiscel nam in het belang van de volksgezondheid de moeilijke, maar stilaan onvermijdelijke beslissing om alle jeugd- en amateurcompetities, die sinds midden maart stilliggen, definitief stop te zetten.
De stand van 12 maart 2020 bepaalt het sportief eindklassement. Dat geldt voor alle afdelingen en reeksen van het jeugd- en amateurvoetbal.
Eén van de gevolgen is dat het Eerste Elftal op 27 maart in de namiddag definitief tot kampioen is gekroond! Een beloning van een jaar hard werken door bestuur, trainers, entourage en spelers met de onvoorwaardelijke steun van onze trouwe supporters. Ondanks het feit dat de competitie niet volledig kon afgewerkt worden, mag deze titel zeker verdiend genoemd worden! Met nog 4 wedstrijden te gaan, had Geel-Zwart immers een voorsprong van 7 punten bijeen gevoetbald op eerste achtervolger Racing Mechelen, en je moest al een bijzonder pessimistisch karakter hebben om nog te vrezen dat de titel er niet van zou komen.
In de huidige vreemde omstandigheden gaat het behalen van die titel uiteraard met minder feestgedruis gepaard dan gewenst. Het belangrijkste is nu uiteraard om iedereen veilig en gezond door deze moeilijke periode te loodsen, een verantwoordelijkheid die we allemaal samen dragen, en dan zal er zeker later nog op geklonken kunnen worden.
Laat ons als sympathisanten en leden van KFC Lille ondertussen "in ons eigen kot" genieten van dit succes!


top
 
Donderdag 19-03-2020
(FH)
De corona crisiscel waarin alle entiteiten van het voetbal vertegenwoordigd zijn (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League), heeft op 19 maart een aantal belangrijke beslissingen genomen voor het verdere verloop van het Belgisch voetbal de komende weken: Het orgaan heeft beslist om alle wedstrijden (jeugd, seniors, recreatief, futsal en minivoetbal) minstens tot en met 30 april uit te stellen. De crisiscel buigt zich in de tussentijd ook over verschillende scenario's met betrekking tot het verdere verloop van de competities. Dat hangt natuurlijk sterk af van hoe de situatie rond het coronavirus in Belgie de komende weken zal evolueren.
Bekijk ook zeker de link in bijlage.


top
 
Donderdag 12-03-2020
(FH)
Het nieuws heeft jullie ondertussen mogelijk ook al via andere kanalen bereikt. Het bestuur zal de problematiek verder bespreken, maar het is duidelijk dat we hier de richtlijnen vanuit de overheid en Voetbal Vlaanderen zullen volgen.
Alleszins zullen alle trainingen en wedstrijden voor jeugd- en senioren, inclusief het eerste elftal, worden afgelast tot nader order! Voorlopig is dit tot 31 maart.
Er is tevens beslist om de fuif op 28 maart in de kantine van KFC Lille te annuleren.
Bekijk ook zeker de link in bijlage.


top
 
Zondag 08-03-2020
twitter.com/kfclille

Het Eerste Elftal heeft een probleemloze zege geboekt tegen de buren uit Herentals. Halfweg stond het al 2-0 (via Cools en Mac-Donald) en die uitslag kwam in de tweede helft niet meer in gevaar. Geel-Zwart staat zo een stapje dichter bij de begeerde titel, die in theorie volgende speeldag al binnen gehaald kan worden op het veld van Antonia.


Meer Tweets? Klik hier

top
 
Zondag 01-03-2020
twitter.com/kfclille

Het Eerste Elftal doet dit weekend een uitstekende zaak door het gelijkspel van eerste achtervolger Racing Mechelen: met nog 5 wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong van de geel-zwarte leider nu 7 punten op de tweede in de rangschikking !


Meer Tweets? Klik hier

top
 
Zaterdag 29-02-2020
twitter.com/kfclille

Het Eerste Elftal heeft terug aangeknoopt met de zege: Tegen Oppuurs werd de volle buit gepakt met een 2-1 overwinning. Via Gerritsen en Mac-Donald was Geel-Zwart aanvankelijk 2-0 voorgekomen.


Meer Tweets? Klik hier

top
 
Vrijdag 28-02-2020
(WS)
KFC Lille organiseert een VIP menu ter gelegenheid van de derby tussen het Eerste Elftal en VC Herentals op zaterdag 7 maart 2020. U kan op deze avond genieten van de ideale combinatie tussen het sportieve en het culinaire. Alle relevante informatie vindt u in detail in het document in bijlage. Inschrijven kan telefonisch of via e-mail tot en met woensdag 4 maart 2020.
Wij wensen alle aanwezigen alvast smakelijk eten en een aangename wedstrijd!


top
 
Zondag 23-02-2020
twitter.com/kfclille

Ondanks een 2-0 nederlaag bij Nijlen behoudt het eerste elftal zijn bonus van 5 punten: de concurrentie uit Mechelen gaat thuis onderuit tegen Antonia terwijl De Kempen en Heikant elkaar in bedwang houden.


Meer Tweets? Klik hier

top
 
Zaterdag 22-02-2020
twitter.com/kfclille

Het Eerste Elftal loopt nog voor het half uur tegen een 2-0 achterstand aan en kan die scheve situatie niet meer recht zetten op het veld van Nijlen.


Meer Tweets? Klik hier

top
 
Zaterdag 22-02-2020
twitter.com/kfclille

Oostmalle trekt aan het langste eind na een pittige match tegen de U21 die zichzelf een aantal keer in de voet schieten: 2-3. Geel-Zwart vergeet zo op gelijke hoogte te komen van leider Lentezon A.


Meer Tweets? Klik hier

top
 
Vrijdag 21-02-2020
(FH)
Het Eerste Elftal trekt op zaterdag 22 februari naar Nijlen, een verplaatsing die niet meteen tot de gemakkelijkste kan gerekend worden. Uiteraard gaat Geel-Zwart voor de volle buit, kwestie van de riante voorsprong van 5 punten in het klassement op nummer 2 op zijn minst te bewaren.
Supporters op post voor dit boeiende treffen tegen de nummer 6 in het klassement!


top
 
Zaterdag 15-02-2020
twitter.com/kfclille

Er is voor het Eerste Elftal een einde gekomen aan een bijzonder knappe reeks van 14 ongeslagen wedstrijden. Racing Mechelen pakte een 1-3 overwinning op de Balsakker en heeft zo terug wat spanning in de competitie geblazen.


Meer Tweets? Klik hier

top
 
Vrijdag 14-02-2020
twitter.com/kfclille

De Lilse beloften halen 6 op 6 in de competitie tegen Olmen. In de uitwedstrijd op Valentijnsdag gingen onze Lilse Youngsters superieur met een knappe 0-4 zege aan de haal!


Meer Tweets? Klik hier

top
 
Woensdag 12-02-2020
(FH)
We zijn nog altijd maar half februari en het Eerste Elftal moet in 2020 al voor de derde keer als leider aan de slag tegen "de tweede in het klassement". Na wedstrijden tegen De Kempen (overtuigende 4-1 winst) en Berlaar Heikant (1-3 winst), moet nu het gerenommeerde Racing Mechelen bekampt worden, dat na een reeks van 6 opeenvolgende overwinningen op 8 punten volgt van Geel-Zwart.
Het Eerste Elftal zette ondertussen zelf ook een reeks neer om u tegen te zeggen: Liefst 14 keer na elkaar werd er niet meer verloren, waarbij enkel Wezel met een 3-3 gelijkspel punten kon afsnoepen van de terechte leider in eerste provinciale A. De laatste nederlaag van onze jongens dateert van 19 oktober, toen een 2-1 verlies geleden werd op het veld van, jawel, Racing Mechelen.
Onnodig te zeggen dat het dus aanstaande zaterdag een wedstrijd wordt om naar uit te kijken. Bij winst bedraagt de kloof met de achtervolgers meteen 11 punten en komt de titel wel echt dichtbij. Maar het staat buiten kijf dat de bezoekers er alles aan zullen doen om de spanning terug in de competitie te brengen door de volle buit te pakken in Lille.
We rekenen op de steun van alle Lilse supporters en heten jullie samen met de collega's uit Mechelen van harte welkom aan de Balsakker!


top
 
Zondag 09-02-2020
twitter.com/kfclille

Het Eerste Elftal haalt al snel een vroege achterstand op bij Ternesse en stoomt door naar 1-5 winst via Cools, Mac-Donald, Delen en Gerritsen (2).


Meer Tweets? Klik hier

top
 
Zaterdag 08-02-2020
(FH)
Wie vorige week getuige was geweest van de eerder magere prestatie van de Lilse beloften bij Retie (5-1 nederlaag) en wie tegelijkertijd een blik op het klassement had geworpen waarin tegenstander Arendonk ongenaakbaar aan de leiding prijkte met een voorsprong van maar liefst 15 punten op nummer 2 en een doelpuntensaldo van +44, die kwam ongetwijfeld met niet al te hoge verwachtingen naar de Balsakker afgezakt op vrijdag. Onze Lilse youngsters legden echter een zeer goede wedstrijd op de mat en trokken van meet af aan vol zelfvertrouwen de tegenstander tegemoet. Geel-Zwart toonde zich in de eerste helft minstens de evenknie van de bezoekers (die naar verluid wel een aantal sterkhouders misten) en wist zich voor zijn lef en doorzettingsvermogen beloond toen Deceuster al vroeg de score kon openen (1-0). De wedstrijd golfde verder aangenaam op en neer en de bezoekers wisten op een ideaal moment, vlak voor rust, tegen te prikken: Er werd slordig uitverdedigd bij Lille en zo volgde de 1-1 op een snelle uitbraak.
De bezoekende trainer herschikte zijn troepen enigszins na rust en speelde de snelheid van verdediger Fofana uit in de aanval. Zijn medemaats wisten de vinnige speler een aantal keer goed te lanceren waardoor de Arendonkse nummer 2 een aantal keer voor de neus van Van Staay kon opduiken: De Lilse goalie pakte daarbij uit met een paar prima reflexen maar moest zich toch 1 keer gewonnen geven en zo was een moedig Lille op achtervolgen aangewezen (1-2). De opdracht werd er niet makkelijker op toen Yeboah op korte tijd twee keer een geel karton onder de neus geschoven werd door een overigens prima leidende piepjonge scheidsrechter De Voldere (een jongen met veel potentieel!), maar toch dwongen onze jongens ook met tien in het slot nog een aantal hoekschoppen en een uitstekende kans op de gelijkmaker af: Bruynkens wist zijn poging echter niet te kadreren en zo gingen de bezoekers met de volle buit aan de haal.
Trainer Tim Geentjens loofde achteraf tevreden de prima prestatie van de Lilse jongeren maar toonde zich terecht lichtjes ontgoocheld in de einduitslag op het scorebord: “Met een beetje meer meeval had hier meer ingezeten”.


top
 
Woensdag 05-02-2020
(FH)
De Lilse beloften staan aanstaande vrijdag voor een stevige opdracht. Zij dienen immers de handschoen op te nemen tegen leider Arendonk A, de autoritaire leider in hun reeks die met een doelpuntensaldo van +44 en een voorsprong van 15 punten op de tweede in de rangschikking dit seizoen ongenaakbaar lijkt. In de heenwedstrijd beten onze youngsters nog in het zand met 4-1 maar ongetwijfeld gaan zij er vrijdag vol tegen aan onder het motto moeilijk gaat ook!
Supporters op post vanaf 20:00 uur!


top
 
Zaterdag 01-02-2020
twitter.com/kfclille

De Lilse trein blijft genadeloos door eerste provinciale denderen: Kontich wordt naar huis gestuurd met 6-0! Meteen de zevende zege op rij voor Geel-Zwart dat stevig op kop blijft. Doelpunten in deze wedstrijd van Cools, Delen, Engelen en een hattrick van MacDonald.


Meer Tweets? Klik hier

top
 
Zaterdag 25-01-2020
twitter.com/kfclille

Het Eerste Elftal heeft geen problemen gekend bij Sint Dimpna. Tegen de rode lantaarn stond het halfweg al 0-3. Uiteindelijk werd er afgeklokt op 0-4 na doelpunten van Delen, Gerritsen, Schops en opnieuw Gerritsen.


Meer Tweets? Klik hier

top
 
Dinsdag 21-01-2020
(JP)
Wegens de verdere uitbouw en uitbreiding van onze club en de bloeiende samenwerking binnen Jeugd Opleiding Verenigd Lille (JOV Lille) is KFC Lille dringend op zoek naar gemotiveerde medewerkers, vrijwilligers, jeugdbegeleiders, trainers en kandidaat bestuursleden. Alle helpende handen zijn erg welkom. Wil je graag mee je schouders onder onze club zetten? Neem dan snel contact op met Jozef Proost (0495 36 84 02).
Alvast bedankt!


top
 
Maandag 20-01-2020
(FH)
Het Eerste Elftal heeft een eerder zorgeloze avond beleefd tegen Hoboken. Een vroege voorsprong zette Geel-Zwart snel op de goede weg: Na een aantal knappe combinaties, haalde Marien vanuit de tweede lijn verschroeiend uit en deed de bal zo netjes in de linkerbenedenhoek belanden (1-0). Luttele minuten later zonderde d’Huyvetter met een knappe pass Brouwers alleen af voor Van Houtven: De Lilse nummer 9 bewaarde oog in oog met de bezoekende doelman zijn cool en legde de bal rustig opzij tot bij Gerritsen die niet meer kon missen (2-0). Geel-Zwart verloor verder op geen enkel moment de controle over de wedstrijd en na 10 minuten in de tweede helft wist Mac-Donald met een subtiele deviatie Gerritsen opnieuw in stelling te brengen: De Lilse spits haalde genadeloos de trekker over en zo was de wedstrijd helemaal gespeeld (3-0).
Na afloop verklaarde Mac-Donald dat Lille op voorhand toch beducht was voor dit soort wedstrijden tegen verdedigend ingestelde ploegen en dat het daarom de bedoeling was om een snelle voorsprong te forceren, iets wat alvast prima gelukt is. De Lilse spits toonde zich voorts tevreden over zijn groeiende vormpeil na een langere periode van afwezigheid. De toekomst oogt dus eerder mooi voor Lille dat meteen de tweede periode titel pakte en zijn voorsprong van 6 punten op De Kempen behoudt.
Volgende week wacht de verplaatsing naar rode lantaarn Sint Dimpna.


top
 
Zaterdag 18-01-2020
twitter.com/kfclille

De U21 hebben de topper tegen leider Lentezon naar hun hand weten te zetten: Na een spannende en geagiteerde wedstrijd stond het 2-1 voor onze geelhemden!


Meer Tweets? Klik hier

top
 
Zaterdag 18-01-2020
twitter.com/kfclille

Eerste Elftal zoekt en vindt vroege 2-0 voorsprong tegen Hoboken en maakt het zich op die manier gemakkelijk: Wedstrijd wordt probleemloos uitgespeeld en we klokken af op 3-0!


Meer Tweets? Klik hier

top
 
Dinsdag 14-01-2020
twitter.com/kfclille

Het wordt zaterdag 18/1 uitkijken naar de wedstrijd van onze U21 op de Lilse Balsakker. Onze jongens, die nog steeds als enige ploeg ongeslagen zijn en netjes geposteerd staan op plaats 2, nemen het op tegen leider Lentezon A! Supporters op post!


Meer Tweets? Klik hier

top
 
Zondag 12-01-2020
(FH)
Een week na de gewonnen topper tegen de buren van De Kempen heeft het Eerste Elftal opnieuw het laken naar zich getrokken in het belangrijke duel bij het tweede gerangschikte Berlaar Heikant. De thuisploeg wist al in de derde minuut de score te openen via Van Hoogten en het was pas een eind in de tweede helft dat Geel-Zwart via Mac-Donald de bordjes terug in evenwicht kon brengen (1-1). Erop en erover moet zijn spitsbroeder gedacht hebben, want Gerritsen zorgde vrijwel meteen daarna voor een 1-2 voorsprong. Mac-Donald zorgde met zijn tweede van de namiddag even voor affluiten voor de 1-3 zege!
Lille bouwt zo voor de tweede week op rij zijn voorsprong in het klassement uit: De Kempen (dat Antonia versloeg) volgt nu op 6 punten. Bovendien is op deze manier de tweede periode titel ook erg dichtbij: Met nog 2 speeldagen te gaan telt Lille hierin een voorsprong van 5 punten op respectievelijk Heikant-Berlaar en Berg en Dal.
Onnodig te zeggen dat het nieuwe jaar wel erg goed werd ingezet!


top
 
Zaterdag 11-01-2020
(FH)
De Provinciale Reserven hebben hun revanche beet voor de 3-2 nederlaag uit de heenronde bij rode lantaarn White Star. Onze jongens botsten aanvankelijk opnieuw op een sterk keepende Claes en hadden bij het rustsignaal nog geen afstand kunnen nemen (1-1). Na de pauze bracht Verhulst Lille op voorsprong maar White Star kon opnieuw tegen scoren (2-2). Bruynkens en Mertens (met het hoofd op hoekschop) konden dan toch voor de geruststellende voorsprong zorgen, waarna doelman Van Staay vanop de 11 meter stip de 5-2 op het bord zette (U kan zijn 11-meter hier bekijken). De bezoekers milderden nog tot 5-3 en daarna toonde Van Staay zich nog een keertje zodat de kloof geruststellend bleef. De jongste Mertens zwierde in het slot nog een assist richting Arnauw waarna we afklokten bij een verdiende 6-3 overwinning.


top
 
Zondag 05-01-2020
(FH)
Er was veel volk opgedoken aan de Balsakker voor de veelbelovende affiche tussen het Eerste Elftal en De Kempen, respectievelijk de eerste en de tweede in het klassement in eerste provinciale Antwerpen.
KFC Lille, voor de gelegenheid in het wit, opende meteen de debatten met een eerste schuchtere poging van Maico Gerritsen na 2 minuten. Diezelfde Gerritsen wist zich even later goed door te zetten op links en na zijn prima voorzet bewees de wederoptredende Sherjill MacDonald nog steeds een neus voor doelpunten te bezitten en hing de 1-0 al na 5 minuten tegen de touwen. Met een subtiele deviatie zette MacDonald op zijn beurt een paar minuten later Sander Delen op weg naar doel, maar die zag zijn opportunistische boogbal over zeilen. Gaandeweg probeerden de bezoekers het evenwicht te herstellen en bij een poging van op afstand zorgden ook zij een enkele keer voor gevaar: de bal schampte echter de deklat. De geelhemden slaagden er verder niet in De Winter aan het werk te zetten en bovendien gaf hun drang naar voor Lille de gelegenheid om een aantal keer scherp te counteren, maar meer dan een resem hoekschoppen leverde dat niet meteen op. We noteerden in de eerste helft nog een drietal goede Lilse mogelijkheden: Delen mikte op het half uur een snelle Lilse aanval in 1 tijd naast, MacDonald wist de vuisten van Verheyen nog een keertje op de proef te stellen en ook Gerritsen ging nog een keertje vol zijn kans al was afleggen in zijn geval waarschijnlijk een betere optie geweest. De Kempen stelde hier enkel nog een vrije trap op een mooie plek tegenover die simpelweg in de muur belandde. De Lilse 1-0 voorsprong was kortom meer dan verdiend en zelfs nog zuinig te noemen bij de rust.
Wie verwacht had dat de bezoekers na rust een stevig aanvalsoffensief zouden opzetten en de topper op die manier volledig zou ontvlammen, kwam bedrogen uit. Een dominant Lille wist De Kempen immers binnen de 10 minuten volledig tegen het canvas te meppen. Het begon met een harde, lage schuiver van Delen in de verste benedenhoek die de 2-0 op het bord zette. Diezelfde Delen wist binnen de 3 minuten opnieuw te scoren nadat Gerritsen op links met een knappe versnelling en dito voorzet uitpakte: 3-0. Gerritsen deed dat kunststukje luttele minuten later nog eens netjes over en ditmaal was het Willem Brouwers die de trekker overhaalde: 4-0 en de wedstrijd meteen helemaal gespeeld! Lille bleef heer en meester en zette zijn overwicht extra in de verf met een poging vanop afstand van Gianni Marien en met kopbalpogingen van Delen en MacDonald. Een opzittende Delen wist verder net niet te profiteren van het wegglijden van Verheyen om een hattrick in de boeken te schrijven. De bezoekers wisten ondanks de overmacht, toch nog een keertje hun klasse te tonen, al hadden ze daar Lilse hulp voor nodig: Na nonchalant Lilse balverlies op het middenveld, ging de bal razendsnel van voet tot voet en wist Van den Putte de bal mooi tegen de netten te krullen met nog een kwartier op de klok (4-1). Heel even leek er nog een slotoffensiefje in de maak en was er nog wat dreiging voor de kooi van De Winter, maar Lille nam vrij snel terug de controle in handen en kreeg nog extra kansen om de score verder op te drijven: Een jagende Gerritsen was er dicht bij en Marien mikte een mooie aflegger van Delen over. Ook D’Huyvetter ondernam nog een finale koppoging vanuit een scherpe hoek, maar zonder succes.
Een meer dan verdiende en duidelijk afgetekende 4-1 overwinning was dus het eindresultaat in een overigens bijzonder faire topper die de verwachtingen voor de neutrale toeschouwer misschien niet helemaal wist in te lossen. Daarvoor toonde Lille in dit specifieke treffen teveel meesterschap ten opzichte van het bezoekende elftal, dat ongetwijfeld te lijden had van de afwezigheid van een aantal sterkhouders.
Onnodig te zeggen dat Geel-Zwart met dit resultaat een uitstekende zaak doet in het klassement. Het telt ondertussen 6 punten voorsprong op De Kempen en ziet nu Berlaar Heikant, dat in de slotminuut won bij Oppuurs, als tweede gerangschikte achter zich op 5 punten. En laat Heikant nu net de tegenstander zijn van volgende week! Afspraak dus op zondag 12 januari om 14u30 aan de Melkouwensteenweg in Berlaar voor een nieuwe kraker in de kop van het klassement!


top
 
Zondag 05-01-2020
(FH)
Het Eerste Elftal, leider in 1e provinciale Antwerpen, heeft vlot de maat genomen van De Kempen, het nummer 2 in de stand. Na 90 minuten stonden sprekende 4-1 cijfers op het bord, en daar viel gezien het spelbeeld niets op af te dingen. Geel-Zwart doet zo een uitstekende zaak in het klassement.
Later meer!


top
 
Zaterdag 04-01-2020
twitter.com/kfclille

Aftellen naar de topper aan de Balsakker op 4 januari! Nummer 1 (Eerste Elftal) kijkt Nummer 2 (De Kempen) in de ogen in 1e provinciale Antwerpen! Supporters op post aan de Balsakker om 20u!


Meer Tweets? Klik hier

top
 
Zaterdag 04-01-2020
(FH)
De Lilse beloften speelden op 4 januari een oefenwedstrijd tegen Zandhoven. In een eerder zoutloze partij troffen de bezoekers tot twee maal toe de paal en diende Woestenborghs een enkele keer serieus zijn kunnen te tonen op een grondscherend schot. Ook zijn collega aan de overkant moest een keer uit zijn pijp komen en Mertens trof voorts vanop afstand nog de lat, waarbij Geentjens in het voorbereidende werk zowaar met een opvallende panna uitpakte.
Het bleef zo bij een terechte 0-0 in een wedstrijd waarin verder nog de jonge Nuyens zich in gunstige zin liet opmerken in de Lilse verdediging.


top
 
Donderdag 02-01-2020
twitter.com/kfclille

Op Zaterdag 4 januari om 13u30 spelen de Lilse beloften een oefenwedstrijd in eigen huis tegen de reserven van Zandhoven! Supporters op post!


Meer Tweets? Klik hier

top
 

V02.06

... naar het nieuws van 2019